Potravinářství



Korozní odolnost a optimální drsnost povrchu jsou nezbytné aspekty pro efektivní údržbu a čištění potravinářských strojů. Proto vždy uplatňujeme ověřené a funkční postupy moření a pasivace povrchu. V FK systemu preferujeme tryskání jakožto konečnou úpravu daného povrchu, přičemž klademe důraz na čistotu procesu a minimalizaci poškození povrchu.

Ideální je Ra v rozmezí 0,4-1 μm, aby se eliminovalo riziko ulpívání bakterií na povrchu. Dosáhnout této drsnosti běžným tryskáním je náročné, proto se nároky na povrchové úpravy zvyšují. Naše technologie umožnují dosahovat drsnosti až Ra 0,8 μm.

Spolupracujeme s VŠCHT Praha na výzkumu korozní odolnosti různých povrchových úprav. Výsledky doposud ukazují, že čistota tryskání výrazně ovlivňuje ochranu proti bodové korozi. Úplné výsledky budou definitivní v roce 2026.







FK System

Zaujaly Vás naše služby?

Neváhejte nás kontaktovat.


Vytvořila společnost